Sprankel

Inzicht helpt verder

Wat is Energetisch Coaching?

Energetisch Coaching is een speelse manier om tot nieuwe inzichten te komen.

Je kunt in je leven aanlopen tegen steeds terugkerende moeilijkheden die zich maar niet lijken op te lossen. Of je zit in een situatie die pijnlijk of verdrietig is. Of je staat op een kruispunt in je leven en weet niet welke kant je op moet. Of je kunt je heel goed met woorden uitdrukken maar vindt het moeilijk om bij je gevoel te komen.

Energetisch coaching heeft als doel het opsporen en zichtbaar maken van blokkades. Vaak ontstaan blokkades al in je jeugd. Inzoemen op je geboortegezin is dan heel verhelderend. Ook kan het heel nuttig zijn om je levensloop met al je ups en downs in beeld te brengen. Door te tekenen of te schilderen of collages met plaatjes uit tijdschriften te maken, reflecteer je op je thema's. De beelden die je schept geven nieuw inzicht in je situatie. Met behulp van geleide visualisaties maak je het onbewuste bewust.


Als je een knooppunt in je leven gaat uitbeelden, kiest je onderbewuste vaak symbolen waar je je mee verbonden voelt. De interpretatie van deze symbolen doen we samen.
Aan het einde van een consult krijg je, als dat nodig is, een vervolgopdracht mee. Je hoeft zeker niet kunstzinnig onderlegd te zijn om op deze wijze met jezelf aan het werk te gaan. Het gaat niet om "mooi" of "goed" maar om "helder" en "bewust".
Hoeveel bijeenkomsten je nodig hebt is afhankelijk van je vragen en je behoefte om ergens dieper op in te gaan.